Strona główna - Oferta Centrum - Warsztaty/wyjazdy - Kim jesteśmy - Kontakt - Mapa Strony

"Zobacz - w małym żołędziu drzemie potężny dąb, z niepozornego jajka wykluwa się piękny ptak. Pamiętaj, że w najwznioślejszej wizji twojej duszy zawsze rodzi się Anioł... Marzenia są nasionami rzeczywistości, więc rozsiewaj je świadomie i mądrze"
 
KURS Świadomego Żywienia w/g Medycyny Chińskiej (stacjonarny i online)
 
Warsztaty, Kursy, Wykłady
Kalendarz
..............................................................................
KURS Świadomego Żywienia w/g Med. Chińskiej
..............................................................................
KURS CHI KUNG (Qigong)
..............................................................................
KURS "Kosmologia i Tradycyjny Kalendarz Majów"
..............................................................................
SZKOLENIE "Ochrona i Oczyszczanie Energetyczne"
..............................................................................

Warsztaty "Energia Zaklęta w Kamieniu"
..............................................................................

Warsztaty Śpiewu Białego (Słowiańskiego)
..............................................................................
Warsztaty Pieśni Indiańskich i Ceremonialnych



KRĄG DUCHOWY W ŚCIEŻCE TRADYCJI
..............................................................................

Tradycyjna Majańska Ceremonia KAKAO
..............................................................................

Warsztaty  SEKRETY ŚWIADOMEJ KOBIETY
..............................................................................
WYKŁAD "Energia Życia. Naturalne sposoby pozyskiwania energii witalnej"
..............................................................................
Warsztaty/Wykład "Terapia Kręgosłupa"
..............................................................................
WYKŁAD "Wstęp do Wyzwolenia" - cz.I
8

 

Właściwe żywienie jest KLUCZOWYM elementem, pozwalającym utrzymać organizm z zdrowiu, dobrym samopoczuciu i witalności. JEST RÓWNIEŻ PODSTAW KAŻDEJ TERAPII, KAŻDEGO UZDRAWIANIA (oraz samo w sobie może stać się terapią). To, co zjadamy, ma bezpośredni wpływ na nas, dlatego wiedza o tym powinna być naszą podstawową umiejętnością.
Niestety, obecnie koncerny farmaceutyczne i spożywcze, lobbują politykę, ekonomię, organy decyzyjne,
do tego stopnia, że zostaliśmy sprowadzeni do roli bezmyślnych konsumentów-klientów przemysłu spożywczego i karteli farmaceutycznych. Staliśmy się chorzy, głównie z powodu jedzenia i nadużywania leków chemicznych.
Kurs, na który zapraszam, jest formą radykalnego otwarcia oczu na obecną sytuację. Dowiesz się na nim, które produkty żywnościowe są głęboko szkodliwe, które ograbiają cię z energii i skracają życie. Poznasz też rozwiązania służące wydobyciu ciebie i twoich bliskich z niekończącej się historii chorób, słabości, dyskomfortu.

Alternatywą dla "szkodliwego" żywienia jest m.in. medycyna chińska, ze swoją wspaniałą dietetyką. Ten system żywieniowo-filozoficzny jest tak kompletny i głęboki, że zastosowany, pozwala na radykalną
poprawę naszego zdrowia. Stosowany zaś jako profilaktyka - zwiększa żywotność, witalność i poprawia jakość życia.
Dla tradycji Wschodu dieta stanowiła część ich filozofii życia, odzwierciedlała więc naturalne prawa obowiązujące we wszechświecie. Założenia chińskiego sposobu odżywiania opierają się głównie na energetycznym potencjale tego, co spożywamy. Swoją naturalnością przeciwstawiają się zachodniemu, intelektualnemu podejściu do tematu, które skupia się m.in. na skrupulatnym wyliczaniu mikroelementów, kalorii, witamin itp.
Tradycyjna Dietetyka Chińska zwraca szczególną uwagę na zrozumienie naturalnych cykli i potrzeb organizmu, odpowiednie dopasowanie pokarmu do indywidualnych potrzeb, co gwarantuje dobre samopoczucie i zdrowe, pełne energii funkcjonowanie do późnych lat życia.
Jest to system holistyczny, zajmujący się zaburzeniami ciała tak samo jak zaburzeniami umysłu, emocji, a nawet ducha. Jedzeniem i ziołami oraz odpowiednią "higieną" życia, leczy się zarówno przeziębienie, jak i depresję, a nawet do pewnego stopnia transformuje osobowość.


Na kursie poznacie podstawowe zasady zdrowego, energetycznego żywienia i sposoby na wyeliminowanie szkodliwych dla organizmu produktów ze swojej diety. Poza tym - uzyskacie
wiele istotnych informacji z zakresu filozofii i medycyny chińskiej oraz gotowe przepisy do wykorzystania na co dzień.
Ukończenie wyższych stopni (II-IV) umożliwi praktyczne użycie pokarmu do leczenia dolegliwości i uzdrawiania na różnych poziomach.

W trybie stacjonarnym - w trakcie każdego ze spotkań przyrządzamy posiłki, ćwicząc od razu sposób gotowania dopasowany do naszych potrzeb, dolegliwości, czy danej pory roku.

------------------------------------------

Temat dietetyki chińskiej jest bardzo głęboki i jego zrozumienie wymaga czasu i praktyki, dlatego też jego nauka została podzielona na IV stopnie. Kursy I-IV stopnia stanowią całość i udostępniają bardzo bogatą wiedzę, zarówno z zakresu dietetyki i medycyny chińskiej, jak i ogólnych zasad zdrowego żywienia i świadomości konsumenta.
Uczestnictwo w kursie II, III i IV stopnia jest możliwe tylko dla tych osób, które ukończyły wcześniejsze stopnie.

Szkolenia zakończone są wystawieniem certyfikatu ukończenia:
- KURSU I stopnia "Pokarm To Energia i Informacja"
- KURSU II stopnia "Leczenie Poprzez Jedzenie"
-
KURSU III stopnia "Diagnoza i Praktyka Leczenia Pokarmem"
- KURSU IV stopnia "Kunszt Uzdrawiania Pokarmem - poziom zaawansowany"

Każdy z uczestników otrzyma skrypty z podstawowymi informacjami na omawiane tematy.


Prowadząca: Indi Paletko
Zajmuje się samorozwojem poprzez pracę z ciałem, energią, umysłem i duchem ponad 30 lat. Uzyskała specjalizację w uzdrawianiu poprzez zastosowanie świadomego żywienia oraz pełnego przepływu energii, opierając się w dużej mierze na Medycynie i Filozofii Chińskiej oraz naturalnych terapiach starych tradycji i dawnych kultur.
W pracy z ludźmi stosuje wiele technik i terapii, dobierając je odpowiednio do danej sytuacji. Traktuje człowieka holistycznie, rozumiejąc, że stanowi całość jako Ciało-Energia-Umysł-Duch.

ZOBACZ OPINIE

 

TERMINY:
KURS I stopnia "Pokarm To Energia i Informacja":
MALOKA Staniątki,
edycja 2021: 13-14 marca 2021
---------------
KURS II stopnia "Leczenie Poprzez Jedzenie":
MALOKA Staniątki, 26-27 września 2020
MALOKA Staniątki,
edycja 2021: 15-16 maja 2021
---------------
KURS III stopnia "Diagnoza i Praktyka Leczenia Pokarmem":
MALOKA Staniątki, 9-10 stycznia 2021
MALOKA Staniątki,
wrzesień 2021
---------------
KURS IV stopnia: "Kunszt Uzdrawiania Pokarmem - poziom zaawansowany"

MALOKA Staniątki, listopad 2021

---------------
WYKŁAD "Uzdrawianie jedzeniem i Kuchnia Pięciu Przemian"
(w trakcie wykładu - degustacja wegetariańskich potraw Pięciu Przemian)  
"Dom Pełen Kultury", Staniątki 315, 6 lutego 2021


Szczegóły poniżej

------------------------------------------

 

STOPIEŃ I: "Pokarm To Energia i Informacja"
MALOKA Staniątki, edycja 2021: 13-14 marca 2021
sobota, godz. 10:00-17:30
niedziela, godz. 9:30-16:30

TEMATYKA ZAJĘĆ:
- uniwersalne zasady zdrowego żywienia i kształtowanie postawy świadomego konsumenta;
- zestawienie produktów szczególnie szkodliwych dla zdrowia;
- podstawowe terminy i filozofia medycyny i Dietetyki Chińskiej (Yin-Yang, Pięć Przemian itp);
- podział produktów na ogrzewające, ochładzające, neutralne itp;
- smaki "informacyjne" i ich ogólny wpływ na organizm;
-
zegar biologiczny i higiena życia (naturalne funkcjonowanie organizmu w ciągu doby);
- określenie rodzajów energetyki ludzi (różne typy budowy i poziomu energii);
- kalendarz energetyczny i ogólne zasady energetyczne w określonych porach roku;
- jak odżywiać się w danej porze roku;
- proste kuracje oczyszczające (na wiosnę i jesień);
- organy szczególnie aktywne w określonych porach roku;
- śluz i nadmiar wilgoci jako najczęstsza przyczyna chorób i zaburzeń (podstawy);
- zasady gotowania wg Pięciu Przemian.

W trakcie kursu STACJONARNEGO przyrządzamy potrawy, które spożywamy w czasie przerwy obiadowej.
Wszystkie produkty oraz akcesoria do gotowania są dostępne na miejscu.



STOPIEŃ II: "Leczenie Poprzez Jedzenie"
MALOKA Staniątki, 26-27 września 2020
MALOKA Staniątki,
edycja 2021: 15-16 maja 2021
sobota, godz. 10:00-17:30
niedziela, godz. 9:30-16:30

TEMATYKA ZAJĘĆ:
- przypomnienie/omówienie podstawowej wiedzy z zakresu I stopnia (+ informacje dotyczące praktyki własnej);
- podstawowe funkcje organów;
- przyczyny chorób (czynniki zewnętrze i wewnętrzne);
- dolegliwości i ich leczenie dietą i zaleceniami dodatkowymi (z perspektywy medycyny chińskiej);
- DODATKOWO: leczenie przeziębień w/g medycyny chińskiej (dieta i zalecenia dodatkowe);
- DODATKOWO: leczenie zaburzeń kobiecych w/g medycyny chińskiej (dieta i zalecenia dodatkowe);
- śluz i nadmiar wilgoci jako najczęstsza przyczyna chorób i zaburzeń (przypomnienie + dodatkowe informacje);
- wpływ emocji na stan zdrowia.

W trakcie kursu STACJONARNEGO przyrządzamy potrawy, które spożywamy w czasie przerwy obiadowej.
Wszystkie produkty oraz akcesoria do gotowania są dostępne na miejscu.



STOPIEŃ III: "Diagnoza i Praktyka Leczenia Pokarmem"
MALOKA Staniątki, 9-10 stycznia 2021
MALOKA Staniątki, wrzesień 2021

sobota, godz. 10:00-17:30
niedziela, godz. 9:30-16:30


TEMATYKA ZAJĘĆ:

- przypomnienie/omówienie podstawowej wiedzy z zakresu I i II stopnia (+ informacje dotyczące praktyki);
- DIAGNOZOWANIE - czyli jak rozpoznawać dolegliwości i zaburzenia organizmu, stosując podstawową diagnozę w/g zasad Medycyny Chińskiej;
- diagnoza z języka (podstawy);
- opis i zastosowanie smaków TERAPEUTYCZNYCH;
- leczenie wybranych chorób (moduł dopasowany do potrzeb uczestników);
- PRAKTYKA: diagnozujemy wszystkich uczestników i dobieramy leczenie żywieniem;
- odżywianie wegetarian;
- podstawy suplementacji (czyli co warto wiedzieć o witaminach i mikroelementach);
- jak budować/utrzymać odporność.

W trakcie kursu STACJONARNEGO zamawiamy catering przygotowany zgodnie z zasadami Kuchni Pięciu Przemian (każdy uczestnik opłaca catering samodzielnie).



STOPIEŃ IV: "Kunszt Uzdrawiania Pokarmem - poziom zaawansowany"
MALOKA Staniątki, listopad 2021
sobota, godz. 10:00-17:00
niedziela, godz. 9:30-16:00


TEMATYKA ZAJĘĆ:

- przypomnienie/omówienie podstawowej wiedzy z zakresu I i III stopnia
- DIAGNOZOWANIE ZAAWANSOWANE (czytanie z twarzy i inne formy diagnozy szczegółowej);
- diagnoza z języka (praktyka i uzupełnienie wiedzy);
- leczenie wybranych chorób (moduł dopasowany do potrzeb uczestników - cd);
- PRAKTYKA: diagnozujemy wszystkich uczestników i dobieramy leczenie żywieniem;
- kuracje specjalistyczne (odkwaszanie, leczenie Candida, przeciwpasożytnicze);
- leczenie układu nerwowego - podstawy (SM, borelioza, ADHD, choroba afektywna dwubiegunowa, depresje, choroby neurodergadacyjne);
- zaawansowana suplementacja;
- leczenie nowotworów - podstawy;
- inne tematy zaawansowane (dopasowane do potrzeb uczestników).

W trakcie kursu STACJONARNEGO zamawiamy catering przygotowany zgodnie z zasadami Kuchni Pięciu Przemian (każdy uczestnik opłaca catering samodzielnie).



WYKŁAD "Uzdrawianie jedzeniem i Kuchnia Pięciu Przemian"
(w trakcie wykładu - degustacja wegetariańskich potraw Pięciu Przemian)  
"Dom Pełen Kultury", Staniątki 315, 6 lutego 2021
sobota, godz. 10:00-13:00

TEMATYKA ZAJĘĆ:

Podstawowe informacje dotyczące Dietetyki Chińskiej i Kuchni Pięciu Przemian, w tym:
- uniwersalne zasady zdrowego żywienia i kształtowanie postawy świadomego konsumenta;
- zestawienie produktów szczególnie szkodliwych dla zdrowia;
- koncepcja YIN-YANG w żywieniu;
- podział produktów na ogrzewające, ochładzające, neutralne itp;
- smaki i ich wpływ na organizm (właściwości uzdrawiające smaku oraz kiedy nie należy go używać);
- zegar biologiczny i higiena życia (naturalne funkcjonowanie organizmu w ciągu doby);
- wilgoć i śluz w ciele - przyczyna większości chorób (skąd się bierze i jak go eliminować);
- zasady gotowania wg Pięciu Przemian (opcjonalnie);
- odpowiedzi na pytania uczestników.

W trakcie wykładu odbędzie się degustacja zdrowych, wegetariańskich potraw przygotowanych przez uczestniczki Kursu Świadomego Żywienia w/g Medycyny Chińskiej.

 

Miejsce: MALOKA Staniątki: Niepołomice, Staniątki 58
www.maloka.pl
www.facebook.com/MalokaStaniatki

NOCLEG:
Istnieje możliwość skorzystania z noclegu w MALOCE Staniątki (opłata 55 zł/noc). Wyżywienie we własnym zakresie. Na miejscu dostępne są wszystkie niezbędna akcesoria i pełna infrastruktura (łóżka, pościel, kuchnia, łazienka).
Jeśli planujesz skorzystać z noclegu - zgłoś to w trakcie zapisów i podaj w jakim terminie.
 

Inwestycja*:
KURSY stacjonarne: 530 zł/1 stopień
(2 dni)
KURSY online: 490 zł/1 stopień (3 dni)
Wykład: 80 zł (płatne na miejscu)

Osoby powtarzające kurs: 50% taniej!
 

Kontakt i rezerwacja miejsc
e-mail: maloka.szkolenia@gmail.com
tel.
577 658 888

Rezerwacja na warsztaty nastąpi tylko po wpłacie zadatku.

UWAGA! Ze względu na ograniczoną ilość miejsc, zadatek jest bezzwrotny.
Zwrot zadatku nastąpi tylko wówczas, gdy kurs zostanie odwołany z winy organizatora (ze względów technicznych, bądź z powodu za małej ilości rezerwacji) - wpłacona kwota zadatku zostanie wówczas zwrócona w całości.

Wysokość zadatku:
100,00 zł
Nr konta podany zostanie po przesłaniu zgłoszenia mailem: maloka.szkolenia@gmail.com
Prześlij e-mail ze swoimi danymi (imię i nazwisko) i numerem telefonu kontaktowego.



* Podane opłaty to kwoty NETTO. Dla osób, które chciałyby otrzymać fakturę - należy zgłosić ten fakt W DNIU ZAPISÓW (i nie później niż 7 dni PRZED terminem kursu, aby była możliwość wystawienia faktury płatnej przelewem PRZED warsztatem).

 

Firma prowadząca/organizująca Warsztaty i Kursy: Izabela Paletko HARMONICA, jest wpisana do Rejestru Instytucji Szkoleniowych, prowadzonego przez Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie.
Numer wpisu do rejestru instytucji szkoleniowych: 2.12/00218/2017
Wpis można sprawdzić w rejestrze instytucji szkoleniowych województwa małopolskiego - TUTAJ

Aby sprawdzić, czy możesz skorzystać z dofinansowania na KURS Świadomego Żywienia w/g Medycyny Chińskiej z Funduszy Unijnych, skontaktuj się z lokalnym Urzędem Pracy, bądź instytucją zajmującą się podnoszeniem kwalifikacji zawodowych ze środków Krajowego Funduszu Szkoleniowego.

 

W górę^